Blog

Posts

Founder/CEO of GORR was interviewed at #Locworld34

LocWorld34 Barcelona

prevajanje blog prevajanje blog prevajanje blog

Lokacija strokovne konference: Barcelona, Španija

Datum: 14. 6. 2017 do 16. 6. 2017

Povezava: LocWorld34 Barcelona

Kratek opis operacije:

LocWorld je največji dogodek v naši industriji, saj so se tam zbrala največja podjetja (npr. Google, Microsoft, IBM, Cisco, Electronic Arts, Badoo, Skyscanneer itd.) in tudi največja podjetja iz naše industrije (npr.: Lionbridge, Welocalize, Moravia, SDL itd.).

Namen operacije:

Odločili smo se postaviti razstavni prostor in širše predstaviti podjetje.

Finančna podpora:

Za izvedbo operacije je bilo podjetje GORR delno sofinancirano s strani Republike Slovenije in Evropske unije. Vrednost sofinanciranja iz Evropskega sklada za regionalni razvoj je znašala 3.000,00 EUR.

Cilji operacije:

Narediti dober odnos z obstoječimi naročniki, dobiti nove naročnike in širše predstaviti podjetje.

Rezultat operacije:

Na dogodku smo prejeli več kot sto poslovnih vizitk, imeli več ducat krajših sestankov. Poznali smo veliko ljudi, tehnološke rešitve in trende industrije.

www.eu-skladi.si 

 

France Prešeren

As we like to think that translators are also cultural intermediaries, we are always trying to keep up with the cultural atmosphere in our country and abroad.

Yesterday, we celebrated our national cultural day, which is tightly connected to Slovenia's most famous poet France Prešeren who is also the author of our national anthem Zdravljica, a toast to all good-hearted people. You can find its English translation here. We are looking forward to hearing all about your national heroes!

Delujemo v dobrobit otrok

Postali smo botri otrokom v stiski, za kar bi se vam radi iskreno zahvalili. Od vsakega vašega naročila, ki ste nam ga posredovali v mesecu decembru, smo namreč namenili nekaj sredstev otrokom iz projekta Botrstvo, ki ga izvaja Zveza prijateljev mladine Moste-Polje. Še naprej si bomo prizadevali, da bomo delali v dobrobit otrok, ki so pravzaprav prihodnost naše družbe.

Mednarodni dan prevajalcev

Mednarodni dan prevajalcev praznujemo vsako leto 30. septembra na dan Sv. Heronima, prevajalca Biblije in zavetnika vseh prevajalcev. Ta dan zahvaljujoč Mednarodni zvezi prevajalcev (International Federation of Translators) obeležujemo že od leta 1953, uradno pa je bil za mednarodni dan prevajalcev razglašen leta 1991. Na ta način so želeli podpreti prevajalsko skupnost in se zavzemati za prevajalski poklic v različnih, ne nujno katoliških državah. Obenem je ta dan priložnost, da prevajalci s ponosom predstavijo svoj poklic, ki v času globalizacije postaja vse bolj nepogrešljiv.

Običajno na ta dan potekajo različni dogodki, ki so tako ali drugače povezani z našim poklicem, nemalokrat pa je to za nas tudi dober »izgovor«, da si vzamemo nekaj prostih ur in na štiri oči poklepetamo s kolegi prevajalci.

 

Družabni četrtek

Družabni četrtek ekipe GORR in otrok DMC Cerklje na Gorenjskem

Ekipa GORR smo se v četrtek, 9. 6. 2016, odpravili v Cerklje na Gorenjskem, kjer so nas odprtih rok pričakali v Družinskem in mladinskem centru. Sprva smo prestrašeno pogledovali proti nebu, a smo z obilico dobre volje kmalu pregnali dežne kaplje. Razveselili smo se lepega števila otrok, ki so se odzvali našemu vabilu in izkazali zanimanje za naše delo, hkrati pa tudi odprtost za tuje jezike in kulture.

Continue reading
Krajši slovnični test

Ali veste, kdaj se v slovenščini uporablja končnico -vec in kdaj -lec? Vabimo vas, da to preverite z reševanjem spodnjih primerov, in sicer tako da poskusite odgovoriti, ali je zapis pravilen ali napačen. 

volilec - prav ali narobe?

bravec - prav ali narobe?

delavec - prav ali narobe?

sestavljalec - prav ali narobe?

grelec - prav ali narobe?

Preverite, kako uspešni ste bili.

Continue reading
Nekaj nasvetov

Tokrat vam predstavljamo nekaj nasvetov, ki vam utegnejo koristiti pri vaši elektronski komunikaciji s tujimi poslovnimi partnerji in tudi sicer pri vašem delu.

Continue reading
Uporabne kratice

V tokratem prispevku vas želimo seznaniti z nekaterimi uporabnimi in pogostimi kraticami, ki vam lahko pridejo prav tako v službi kot tudi sicer. Pa poglejmo!

Continue reading

Sitemap

Kontaktdaten

Von Montag bis Samstag:

8.00–20.00

E-Mail: info@gorr.si 

Telefon.: +386 40 601 790

Bestellungen

Bestellungen werden angenommen unter:

E-Mail: info@gorr.si

Telefon: +386 40 601 790

7 Tage pro Woche, das ganze Jahr.

Telefon: +386 40 507 974

Wählen Sie uns

prevajalska agencija gorr - Gregor Rosulnik
Mit unserem Netzwerk von Übersetzern und Muttersprachlern gewährleisten wir slowenischen und europäischen Unternehmen den besten Service im Bereich Fremdsprachen.
Gregor ROSULNIK, Geschäftsführer
prevajalska agencija gorr - Olivera Rosulnik
Das Übersetzungsbüro GORR bietet Qualitätsübersetzungen in einem breiten Spektrum von Fremdsprachen an. Unsere Schlüsselleitlinien sind Fachkompetenz und Kenntnis.
Mag. Olivera ROSULNIK, Leiterin des Übersetzungszentrums

Wir genießen Vertrauen von

Wir genießen Vertrauen von wichtigen und geschätzten Kunden, deswegen können auch Sie uns vertrauen!

 

prevajalska agencija gorr referenca - Iskrameco prevajalska agencija gorr referenca - Sij prevajalska agencija gorr referenca - Protim Ržišnik Perc prevajalska agencija gorr referenca - Merkur prevajalska agencija gorr referenca - OHL ŽS prevajalska agencija gorr referenca - Carrera
prevajalska agencija gorr referenca - AT-Kearney prevajalska agencija gorr referenca - AV_studio prevajalska agencija gorr referenca - Perutnina-Ptuj prevajalska agencija gorr referenca - Pivovarna_Laško prevajalska agencija gorr referenca - pwc-logo prevajalska agencija gorr referenca - Terme Rogaška
prevajalska agencija gorr referenca - Fast Lane prevajalska agencija gorr referenca - Hotel Lovec prevajalska agencija gorr referenca - International institute of political science of Masaryk university prevajalska agencija gorr referenca - Slovenske železnice prevajalska agencija gorr referenca - Hotel Slon prevajalska agencija gorr referenca - RTC_Krvavec
prevajalska agencija gorr referenca - ISS prevajalska agencija gorr referenca - Adecco prevajalska agencija gorr referenca - Merkator prevajalska agencija gorr referenca - Iskra prevajalska agencija gorr referenca - Werkos prevajalska agencija gorr referenca - moVelenje

LocWorld

Über uns

Name des Unternehmens: Prevajalska agencija GORR, d. o. o.
Adresse des Unternehmens: Partizanska cesta 42, 4220 Škofja Loka
Unser Büro in Ljubljana: Peruzzijeva ulica 63, 1000 Ljubljana
Telefonnummer: +386 40 601 790, +386 40 507 974
E-Mail: info@gorr.si

Wo können Sie uns finden?

Web Analytics