BLOG IN NAVDIH ZA VEČJI USPEH VAŠEGA PODJETJA

Spoznajte naše delo in odkrijte, kako lahko pospešite rast na tujih trgih

Dobrodošli v našem blogu, kjer lahko izveste več o neverjetnih možnostih rasti na tujih trgih s pomočjo prevajalskih storitev in sofisticirane tehnologije, ki spremlja našo panogo. Odkrijte pomembne vsebine in preberite praktične nasvete in primere iz prve roke, ki vas bodo navdihnili in spodbudili, da tudi jezik, prevode in kulturne posebnosti uvrstite v svojo strategijo rasti.

Krmarjenje po jezikovnem labirintu: Deutschfuchs in Prevajalska agencija GORR

Učenje nemščine zahvaljujoč podjetju Deutschfuchs in Prevajalski agenciji GORR še nikoli ni bilo lažje!

Vodnik po strojnem prevajanju

Strojno prevajanje ali MT je eden najnovejših in največjih dosežkov na področju prevajalske tehnologije. V našem vodniku po strojnem prevajanju vam bomo pojasnili, za kaj sploh gre, kako deluje in katere so prednosti ter slabosti.

Avatarji umetne inteligence in globoki ponaredki: vse o digitalnih dvojnikih in o tem, kako jih lahko koristno uporabite 

Ali ločite avatar od originala? Tehnologija na tem področju se dnevno izboljšuje, zato vas bomo v Prevajalski agenciji GORR popeljali na poglobljeno raziskovanje uporabe te nove oblike umetne inteligence.

Izboljšanje odličnosti: 3 glavni razlogi, zakaj bi morali naročiti tudi dvojezični pregled in lekturo prevoda

Obstaja ogromno razlogov, zakaj bi morali vedno naročiti tudi dvojezični pregled in lekturo prevoda. Ker smo prijazni, vam bomo pojasnili zgolj tri najpomembnejše.

Kaj je sodni prevod in kdaj ga potrebujete?

Prevajanje pravnih ali uradnih dokumentov je lahko zapleteno, zato je pred žigosanjem treba poznati osnove.

Izgubljeno s prevodom: kaj se zgodi, ko umetna inteligenca prevzame krmilo 

Naj to opravi umetna inteligenca. Le kaj bi lahko šlo narobe?

Ali je umetna inteligenca zaradi nas rasistična? Obravnava spola in rasna pristranskost pri umetni inteligenci 

Ker uporaba umetne inteligence postaja vedno bolj ustaljena, začenja odražati prednosti in slabosti svojih ustvarjalcev, s čimer dokazuje, da je umetna inteligenca takšna, kot smo jo ustvarili.

5 najpogostejših pasti pri prevajanju z umetno inteligenco

Umetna inteligenca je čudo sodobnega časa, vendar še zdaleč ni nezmotljiva. Pri prevajalski agenciji GORR jo obravnavamo kot orodje – za učinkovito uporabo je zahtevana velika mera strokovnega znanja.

Človek proti umetni inteligenci: spopadanje z novimi mejami na področju prevajalskih storitev

S stalnim napredkom tehnologije se je področje prevajalskih storitev z vključevanjem umetne inteligence (UI) zelo spremenilo. Čeprav umetna inteligenca nedvomno prinaša številne koristi, pa poraja tudi skrbi in pomisleke, ki zadevajo vse, ne zgolj naših človeških prevajalcev.

© 2023 GORR. Vse pravice pridržane.