POLITIKA PIŠKOTKOV

Prevajalska agencija GORR, d.o.o. (v nadaljevanju “GORR“ ali “mi“) na svoji spletni strani uporablja piškotke in podobne tehnologije, ki omogočajo pridobivanje podatkov.

Ta politika piškotkov vsebuje vse informacije o tem, katere piškotke uporabljamo, za kaj jih uporabljamo in kako lahko sami urejate nastavitve piškotkov na naši spletni strani.

Za kakršnekoli dodatne informacije o uporabi piškotkov smo vam na voljo na: info@gorr.si

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se ob obisku naše spletne strani shranijo na vašo napravo. Piškotki opravljajo različne funkcije, ki so podrobneje opredeljene spodaj in ne vsebujejo nobenih osebnih informacij, na podlagi katerih bi vas lahko identificirali. Piškotke lahko na vašo napravo naložimo mi ali pa piškotke naložijo tretje osebe.

Piškotke glede na funkcijo, ki jo opravljajo, ločujemo na: nujne, funkcionalne, analitične in oglaševalske.

Glede na to, kdo namesti piškotke na vašo napravo, pa ločujemo t.i. lastne piškotke, ki jih namestimo sami, in piškotke, ki jih namestijo tretje osebe.

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev in omogočajo pravilno delovanje in večjo varnost spletne strani. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je bolj učinkovito in prijetno. Poleg tega pa nam pomagajo razumeti delovanje spletne strani ter analizirati, kaj na strani dobro deluje in kje je še prostor za izboljšave.

Katere piškotke uporabljamo?

 1. Nujni piškotki so tisti, brez katerih naša spletna stran ne deluje.

Nujni piškotki vas kot uporabnika naše spletne strani ne morejo identificirati in se naložijo zgolj za to, da vam omogočimo pravilno prikazovanje naše spletne strani.

Ti piškotki so vedno aktivni, vi pa jih lahko izključite z izbiro ustreznih nastavitev v brskalniku. Izbris nujnih piškotkov lahko povzroči omejeno delovanje naše spletne strani ali pa onemogoči nekatere funkcije spletne strani.

 • Funkcionalni piškotki so piškotki, ki vam omogočajo, da našo spletno stran prilagodite svojim željam in preferencam.

Funkcionalni piškotki vam tako omogočajo:

 • shranjevanje vaših nastavitev piškotkov,
 • poročanje o nedelovanju spletne strani in odkrivanje zlorabe,
 • večjezičnost spletne strani in shranjevanje vaših jezikovnih nastavitev,
 • lažji prenos informacij v domenah z visokim tokom informacij.

Funkcionalni piškotki bodo naloženi, če se boste z njihovo uporabo strinjali. Te piškotke lahko vedno izklopite v okviru našega orodja za nastavitev piškotkov. Dodatno pa imate možnost piškotke izbrisati tudi v svojem brskalniku.

 • Analitični piškotki so piškotki, ki nam povedo, kako uporabniki uporabljate našo spletno stran, kakšen je obisk naše spletne strani in katere vsebine so najpogosteje obiskane.

Analitični piškotki nam omogočajo izdelavo analiz, na podlagi katerih bolje razumemo delovanje naše spletne strani in jo lažje prilagodimo za boljšo uporabniško izkušnjo.

Ti piškotki merijo naslednje parametre o naši spletni strani:

 • podatek o lokaciji dostopa do spletne strani,
 • podatek o času dostopa do spletne strani,
 • podatek o trajanju časa uporabe,
 • podatek o tem, kateri deli strani so najbolj obiskani,
 • podatke o številu obiskov spletne strani,
 • podatke o hitrosti prenosa spletne strani,
 • podatke o naključnem identifikatorju vsakega obiskovalca.

Analitični piškotki se bodo naložili, če se boste z njihovo uporabo strinjali. Te piškotke lahko vedno izklopite v okviru našega orodja za nastavitev piškotkov. Dodatno pa imate možnost piškotke izbrisati tudi v svojem brskalniku.

 • Oglaševalski piškotki so piškotki, ki nam omogočijo, da naše oglase, prilagodimo vašim preferencam.

Ti piškotki zbirajo:

 • podatke o vaši aktivnosti na spletu,
 • podatke o vaši uporabi naše spletne strani,
 • podatke o vaših interesih in preferenčnih oglasih za namen ponovnega ciljnega oglaševanja,
 • podatke o vaši napravi ( IP-naslov, MAC-naslov, podatke o napravi in brskalniku).

Na podlagi teh podatkov se ustvari vaš uporabniški profil, s katerim vam lahko ponudimo bolj zanimive oglase, ki ustrezajo vašim navadam in interesom. Hkrati pa lahko z uporabo piškotkov preprečimo, da bi se oglasi, ki se vam prikazujejo, neprestano ponavljali.  Prav tako nam ti piškotki pomagajo, da vam in vam podobnim uporabnikom ponudimo oglase na socialnih omrežjih.

Oglasni piškotki se bodo naložili, če se boste z njihovo uporabo strinjali. Te piškotke lahko vedno izklopite v okviru našega orodja za nastavitev piškotkov. Dodatno pa imate možnost piškotke izbrisati tudi v svojem brskalniku.

Točen seznam piškotkov in njihovo opredelitev najdete na dnu tega dokumenta.

Kako lahko uredim nastavitve piškotkov?

 1. Z uporabo našega orodja

Nastavitve piškotkov lahko vedno uredite na naši spletni strani z uporabo orodja za ureditev nastavitve piškotkov na dnu spletne strani.

Nastavitve lahko kadarkoli spremenite, pri čemer kakršnekoli spremembe nastavitev veljajo samo za prihodnjo rabo naše spletne strani in ne posegajo v vaše pretekle interakcije na spletni strani.

Če ste na naši spletni strani prvič, lahko piškotke uredite v pojavnem oknu.

 • V posamičnem brskalniku

Nastavitve piškotkov lahko uredite tudi v svojem brskalniku. Opozarjamo vas, da je v tem primeru potrebno urediti nastavitve piškotkov za vsak brskalnik, ki ga uporabljate. Prav tako je mogoče, da boste zaradi nadgradnje brskalnika ali drugih posodobitev morali ponovno nastaviti izbrane nastavitve piškotkov.

Za pomoč pri nastavitvah vam spodaj podajamo povezave do navodil za nastavitev v posameznem brskalniku:

Dodatne informacije o tem, kako urediti piškotke v posameznem brskalniku, pa lahko poiščete tudi  v okviru nastavitev posameznega brskalnika.

Katere podatke pridobimo s pomočjo piškotkov in za katere namene jih uporabljamo?

S pomočjo piškotkov zbiramo določene podatke o vas, ki nam pomagajo, da bolje razumemo delovanje naše spletne strani in jo lažje prilagodimo za uporabo določenih funkcionalnosti in vam ponudimo vam prilagojene oglase ter preprečimo ponavljanje tistih, ki ste jih že videli.

V te namene zbiramo:

 • podatke o vas: podatki o brskanju, o vaših interesih,
 • podatke o vaši napravi: IP-naslov, lokacijo, MAC-številko, nastavitev privzetega brskalnika.

Podatki se zbirajo skladno glede na izbrane piškotke, za katere nam podelite dovoljenje za uporabo.

Koliko časa hranimo podatke, ki jih pridobimo s pomočjo piškotkov?

Podatke, zbrane s pomočjo piškotkov, hranimo do preklica soglasja z vaše strani. Podatke za potrebe statističnih analiz anonimiziramo – v tem primeru identifikacija ni več mogoča.

Kakšne pravice imate na voljo?

Glede obdelave osebnih podatkov, ki jo izvajamo s piškotki, imate enake pravice kot pri generalni obdelavi osebnih podatkov. Vse pravice in način, kako jih lahko izvajate, so opredeljeni v naši Politiki zasebnosti. (*link do politike zasebnosti)

Spremembe te politike

Pridržujemo si pravico, da lahko to politiko piškotkov kadarkoli spremenimo. Veljavna različica politike piškotkov vam je vedno na voljo na: https://www.gorr.si/politika-piskotkov/

Kontakt

Za kakršnakoli vprašanja glede te politike se lahko obrnete na nas na: info@gorr.si

Povzetek piškotkov

V spodnji razpredelnici so povzeti vsi piškotki na naši spletni strani, njihov namen, trajanje ter ali gre za lasten piškotek ali piškotek tretje osebe.

Ime piškotkaKategorijaTrajanjeNamenIzvor (lastni ali piškotek tretje osebe)
DSIDoglaševalni14 dniZa shranjevanje uporabniških nastavitevGoogle Doubleclick
IDEoglaševalni1 leto 24 dni 1 uroZa prikazovanje oglasov in ciljno oglaševanjeGoogle Doubleclick
NIDoglaševalski6 mesecevza prikazovanje oglasov in ciljno oglaševanje, shranjevanje uporabniških nastavitevGoogle Ads Optimization
_Secure-3PSIDoglaševalni1 letoZa oblikovanje profila interesov obiskovalcev spletnega mesta za prikazovanje ustreznih in prilagojenih oglasov prek ciljnega oglaševanjaGooglovih
_Secure-3PSIDCCoglaševalni1 letoZa oblikovanje profila interesov obiskovalcev spletnega mesta za prikazovanje ustreznih in prilagojenih oglasov prek ciljnega oglaševanjaGooglovih
_GRECAPTCHAnujni6 mesecevZa razlikovanje med ljudmi in robotiGoogle
c_useroglaševalni3 letaZa shranjevanje ID uporabnikaFacebook
datrfunkcionalni3 meseceZa preprečevanje goljufijFacebook
froglaševalni3 mesece  Za prikazovanje ustreznih oglasov uporabnikom ter za merjenje in izboljšanje uspešnosti oglasov. Piškotek spremlja vedenje uporabnika na spletnih mestih, ki imajo analitično orodje Facebook pixel ali Facebookov vtičnikFacebook
sboglaševalni1 letoZa shranjevanje podrobnosti o brskalnikuFacebook
xsoglaševalni1 letoZa shranjevanje ID uporabnikaFacebook
_fbpoglaševalni3 meseceZa prikazovanje oglasov na Facebooku ali digitalni platformi, ki uporablja Facebook oglaševanjeGORR
_gaanalitični2 letiZa izračun podatkov o številu obiskovalcev, sej in oglaševalskih kampanj ter spremljanje uporabe spletnega mesta v analitične namene (podatke shranjuje v anonimni obliki, vsak obiskovalec prejme naključno generirano številko za identifikacijo unikatnega obiskovalca) Google AnalyticsGORR
_gat_UA-198876658-1analitični1 minutoZa omejevanje količine podatkov, ki jih beleži Google na spletnih mestih z zelo veliko prometa (Google Analytics)GORR
_gidanalitični1 danZa shranjevanje in štetje ogledov strani,  informacij o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletno mesto (Google Analytics)GORR
_hjFirstSeenanalitični30 minutZa ugotavljanje, ali je obiskovalec že obiskal spletno mesto ali pa je to nov obiskovalec spletnega mestaGORR
_hjIncludedInSessionSample-3364829analitični2 minutiZa preverjanje, ali je obiskovalec vključen v vzorčenje podatkovGORR
_hjIncludedInPageviewSampleanalitični2 minutiZa ugotavljanje, ali so navigacija in interakcije uporabnika vključeni v analizo podatkov spletnega mestaGORR
_hjAbsoluteSessionInProgressanalitični30 minutZa zaznavanje prve seje ogleda strani uporabnikaGORR
_hjRecordingLastActivityanalitičnisejniZa shranjevanje opravljenih dejanj na spletnem mestu, shranjevanje sejGORR
_hjRecordingEnabledanalitičnisejniZa shranjevanje sejeGORR
_hjSessionUser-3364829analitični1 letoZagotavlja, da so podatki iz naslednjih obiskov istega spletnega mesta pripisani istemu ID uporabnikaGORR
_hjSession-3364829funkcionalni30 minutZa shranjevanje podatkov trenutne sejeGORR
_hjTLDTestfunkcionalni1 danBeleži statistične podatke o vedenju uporabnikov na spletnem mestu. Uporablja se za notranjo analitiko upravljavca spletnega mesta.GORR
CookieLawInfoConsentfunkcionalni1 letoZa shranjevanje soglasja uporabnika za izbiro piškotkov za trenutno domenoGORR
PH_HPXY_CHECKnujniKo se seja brskanja končaZa odkrivanje in preprečevanje napadov na spletnem mestuGORR
In_oranalitični1 danZa beleženje statističnih podatkov o vedenju uporabnikov na spletnem mestu, za notranjo analitiko upravljavca spletnega mestaGORR
viewed_cookie_policynujni1 danZa shranjevanje podatka, ali se je sporočilo o piškotkih prikazalo in ali se je uporabnik strinjal z uporabo piškotkovGORR
wp-wpml_current_languagefunkcionalniKo se seja brskanja končaZa shranjevanje trenutnih jezikovnih nastavitevGORR
bcoolkiefunkcionalni1 letoZa identifikacijo brskalnika, ki dostopa do omrežja LinkedIn, ki se uporablja za diagnostične namene in za odkrivanje zlorabLinkedin
bscookieoglaševalni1 letoZa identifikacijo brskalnika, ki ga namestijo Linkedinovi gumbi za delitev vsebin in oznake za oglaseLinkedin
li_gcfunkcionalni6 mesecevZa shranjevanje soglasja gostov glede uporabe piškotkov v trenutni domeniLinkedin
lidcfunkcionalni1 danZa prenos informacij in lažjo izbiro podatkovnega centraLinkedin
personalization_idoglaševalni1 leto 1 mesec 4 dniZa integracijo funkcionalnosti, ki omogočajo delitev vsebin na teh družabnih omrežjih. Shranjuje tudi podatke o tem, kako uporabnik uporablja spletno mesto, in sicer z namenom sledenja uporabnikom in ciljnega oglaševanja.Twitter
muc_adsoglaševalni1 leto 1 mesec 4 dniZa prikazovanje oglasov na Twitterju ali digitalni platformi, ki uporablja Twitter oglaševanjeTwitter

__________________________________________________________________________________

OBVESTILO O PIŠKOTKIH in OBRAZEC ZA SOGLASJE

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki nam omogočajo pridobivanje podatkov o vas. Uporabljamo različne piškotke, pri čemer se glede uporabe piškotkov na naši spletni strani odločate sami. Več o uporabi piškotkov najdete v naši politiki piškotkov.

Svoje nastavitve lahko kadarkoli spremenite z uporabo našega orodja.

V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, ne da bi izbrali katerokoli izmed možnosti, se bodo naložili nujni piškotki.

SPREJMI VSEZAVRNI VSEPRILAGODI *

*povezava do spodnje tabele

Nujni piškotkiZagotavljajo delovanje naše spletne straniVEDNO AKTIVNO
Funkcionalni piškotkiOmogočajo prilagoditev naše spletne strani (nastavitev jezika ipd.)AKTIVIRAJ
Analitični piškotkiOmogočajo podatke o uporabi naše spletne strani, na podlagi katerih optimiziramo in izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjoAKTIVIRAJ
Oglaševalski piškotkiOmogočajo prikazovanje prilagojenih oglasov glede na vaš uporabniški profilAKTIVIRAJ
© 2023 GORR. Vse pravice pridržane.